Gutta som har det travelt

Skjermbilde

Norwegian drivers… No brain…   Det er tittelen Darius Kip har satt på sin video på Facebook…
Forbikjøringen er uten tvil stygg, og vi antar at det er filmet i Norge. Om sjåføren, bil og henger er norsk aner vi ikke, men vi ser tydelig logoen til ett av Norges største transportselskap på siden av trallen!

Vi kan ikke annet enn anta at sjåføren hadde det travelt. Godt mulig at sjåføren var irritert over å ligge bak en utenlandsk bil som valgte å kjøre noe under fartsgrensen grunnet føreforholdene, ikke vet vi.

Men det vi virkelig lurer på, det er hva som får sjåfører til å ta slike risikoer i trafikken? Er det bare ren og skjær dumskap eller er det noe annet som ligger bak?
Kan han / hun være så presset på tid at det rett og slett ikke er anledning til å bruke 10 minutter lengre tid for å komme i mål?
Kan det hende at det ligger bøter i bunn her som gjør at sjåføren ikke tør å muligens komme 30 minutter for sent frem til kunde?
Kan det være at sjåføren har kjørt nesten et døgn sammenhengende uten hvile og derfor har kraftig svekket vurderingsevne?

Kan vi tillate oss å tro at vilkår og arbeidsforhold for de store transportørene i noen tilfeller har noe med slik atferd i trafikken å gjøre?

En kommentar om “Gutta som har det travelt”

  1. Kloke spørsmål! Dette er stygg og livsfarlig kjøring av verste sort og jeg /mange hadde blitt vettskremt og deretter rasende. – MEN det er like viktig å skjønne årsaken/e til slik kjøring og å støtte opp om yrkessjåførene som frakter alt vi trenger! De har som oftest beintøffe vilkår – i tillegg til forferdelige og livsfarlige norske veier!

    Svar

Legg igjen en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

0
    0
    Din ordre
    Din ordre er tomTilbake til butikken