Autosock – publisitet og tilbakemeldinger

Publisitet
Autosock har de siste ukene fått mye publisitet i sosiale media i forbindelse med lansering for tunge kjøretøy og prøvekjøring på norske forhold. Mange har vært nysgjerrige og vist sin interesse, mange har vært positive og har troen på dette, og noen har har vært negative og mener dette er bare tull. Mange  er åpne for å prøve noe nytt, andre mener at det er best å gjøre det på samme måten som bestefar gjorde det.

Vi i WTL har vært ute og kjørt en vinternatt før, vi har vært i transportbransjen siden 1993 og vil vel påstå at vi kjenner bransjen og mange av dens aktører. Vi var vel strengt tatt forberedt  på større negativitet i markedet enn det vi har opplevd.

Erfaring 1, semi 50 tonn E 16/ RV 52
Vi ga et sett med Autosock til Rune Øvretveit, ved ABS transport. vel vitende om at er det noen som kan realitetsprøve produktet under norske forhold så er det Rune.
På sin vei fra Bergen, østover mot Oslo, traff har på glatt veibane noen km øst for Håbakken kontrollstasjon. Det var hardkjørt snø / våt is. Han måtte fremdeles redusere akseltrykket på boggiaksel men følte at veigrepet ble vesentlig bedre. Da han etter noen kilometer kom inn på bedre føre valgte han å la Autosock stå montert for å se hvordan de ville takle kjøring på bar asfalt gjennom tunnelene oppover dalen. På Borlaug så det fremdeles bra ut, og han fikk kjøre videre til tross for at SVV påla alle biler som skulle opp stigningen til Hemsedal å legge kjetting. Han kom greit opp, men oppdaget på toppen at han hadde mistet begge "sokkene". Han mener selv at han strengt tatt skulle kommet seg greit opp uten hjelpemidler på den siste strekningen.

Erfaring 2 Distribusjonsbil tom.

Bergen (Kaland) 18.01.2019, Sidevei til E39
2 akslet distribusjonsbil, tom, ca 10 tonn med 5,5 tonn på drivaksling. Islagt asfalt, 2 varmegrader og snøvær, ca 3 cm snø på bakken. Kjente på vei ned at her skal jeg slite med å komme opp igjen.
Gjorde først et forsøk og ble stående å spinne midt i bakken. Rygget ned igjen, eller rettere, gled på 4 stive hjul, og la Autosock. Klatret opp med litt hjulspinn akkurat der jeg hadde stått og spunnet for 5 minutter siden, men kom greit opp!
Hadde ikke hatt bøttesjanse med kun dekkene (GODE) og hadde brukt mye lengre tid på å legge standard kjetting!
Lot sokkene stå på til jeg skulle ut på E39 igjen, stoppet, brukte 2 min på å ta dem av og legge de i verktøyskapet.

(Egen bil internt hos WTL)

Erfaring 3 Varebil med skap og lift. 

Bergen 18.01.2019,
Vinterveiens største vits, Ford Transit "skapbil" med bakhjulstrekk. Bør egentlig parkeres i November og finnes frem igjen i April.
Helt fersk 18 år gammel sjåfør, gjorde to forsøk på å komme opp en bakke og frem til en privatkunde uten å lykkes.
Monterte Autosock og kjørte rett opp som om det skulle vært sommersdagen, uten antydning til hjulspinn.

Samme bil og sjåfør har også prøvd dette på ren is. Gikk bare sideveis uten, og kom seg greit opp med Autosock. Riktignok noe hjulspinn men han kom frem og ingen synlig slitasje på "sokkene"

(Egen bil internt hos WTL)

Autosock – Fra Facebook

Rune Øvretveit I Lærdal i går var det griseglatt. Så glatt at bilen seilte sidelengs når veien helte litt. Det var hardkjørt snø/våt is. På Ljøsne tok jeg på “sokkene” og følte at veigrepet ble betraktelig bedre, men jeg måtte redusere boggitrykket en del da jeg akselererte. Men det må man jo også med kjetting.

Føret ble bedre etter noen kilometer og jeg kunne tatt de av, men tenkte at jeg ville se resultatet av bar asfalt gjennom tunnelene opp mot Borlaug. Tunnelene er relativ bratte, så hastigheten var ca 60 km/t. Dvs at belastningen på sokkene må ha vært ganske stor. Da jeg nærmet meg Borlaug inspiserte jeg de, og de så fine ut. Jeg hadde da kjørt 20 km, 6,7 av disse km var i tunnel.

På Borlaug stod SVV og påla alle som skulle Hemsedal å bruke kjetting. Jeg fortalte litt om sokkene og de lurte fælt, men slapp meg avgårde. Stigningen er ca 8%. Føret var igrunn ikke noe problem med “norsk” bil, men rett oppi lien stod det en semi fast. Så ikke hvilken akselkombinason, men jeg hadde ikke et glipptak. Lengre oppe ligger Holesvingene, to stk 180 graders svinger. Ut av svingene holdt jeg ca 15 km/t og 18,5 tonn på driven. Jeg lot samtlige 730 hk få prøve veigrepet. Fremdeles ikke et glipptak mens jeg girte meg opp til ca 50 km/t opp mot toppen og innover fjellet, hvor jeg stoppet for pause.
Jeg ble litt forundret da jeg skulle inspisere sokkene. Noen hadde stjålet de. Begge to. I fart. De var hvertfall borte.

Spøk til side. Ett eller annet sted mellom Borlaug og toppen ligger det to sokker. Sikkert hullete og fæle.
Jeg tror at de rett og slett har blitt ganske møre gjennom tunnelene, og belastningen oppover fjellet har blitt for stor. Sikkert greit som knipetak når man skal opp en liten kneik.

Jeg har blitt lovet et nytt sett for videre utprøving på “riktig” føre og kommer tilbake.

Følg denne linken for å lese hele tråden på Facebook

Vi søker sjåfører!

Varebil (førerkort klasse B) Ikke ledig for øyeblikket!

Våre varebiler er tilknyttet Bergen Lastebilkontor (BLK) og blir hovedsaklig dirigert derfra. Bilene går stort sett i lokaltrafikk i Bergen og omegnskommunene, men det kan også forekomme oppdrag som strekker seg til andre landsdeler som Trondheim, Oslo og Stavanger.
Bilene er av typen Ford Transit, vi har både vanlige varebiler og varebiler med skap og bakløfter.

Lastebil (førerkort klasse C)

Av lastebilene våre er ca halvparten tilknyttet BLK. Det er primært disse vi ser etter nye ansatte til, med gode muligheter for rette vedkommende å utvide til biler med mer faste oppdrag eller vogntog. Alle bilene driver hovedsaklig med distribusjonskjøring eller direktekjøring mellom bedrifter i Bergensregionen. Bilparken består i dag hovedsaklig av Volvo FM og Scania P serien.

Bil og henger / Semi (førerkort klasse CE)

Kjøringen er hovedsaklig direkte mellom kunder på vest og østlandet, men omfatter også noe terminalkjøring. Bilene går i “spotmarkedet” og det er derfor ikke faste ruter, men nye utfordringer på hver tur. Hver tur tar normalt 2-3 dager å gjennomføre og man bor i bilen.

Vi har pr dags dato en semitrailer (gardintralle) og en bil med kjerre (skap med z-lift). Bilene er stasjonert i Bergen sammen med vår flåte av distribusjonsbiler. Vi søker etter sjåfører som vil gå inn i vårt system hvor man kjører vest-øst-vest en uke med semi/vogntog og lokalt i Bergensområdet med singel bil i en uke.

Vi ser etter følgende:

  • Beherske norsk, muntlig og skriftlig. UFRAVIKELIG!
  • Førerkort klasse B C CE
  • Gyldig YSK
  • ADR stkgods
  • Truckførerbevis
  • Gode samarbeidsevner / fleksibilitet
  • Selvstendighet / evne til å planlegge egen dag samt daglig problemløsning.

Det er selvfølgelig ønskelig med erfaring fra tilsvarende arbeid, men det er ikke et krav. Dersom den rette kandidaten med et helt ferskt førerkort dukker opp vil all nødvendig oppfølging bli gitt! Om du har noen “hull” i CV’en din trenger ikke dette å være noe problem, vi er mer opptatt av hva du har tenkt å gjøre fremover enn hva du har gjort før.

Vi kan tilby:

  • Ordnede arbeidsforhold
  • Godt arbeidsmiljø
  • God moderne bilpark
  • Lønn etter avtale

Tiltredelse så snart som mulig,

Send en kortfattet søknad med CV, bilde og referanser til post@wtl.no.
Alternativt ved personlig fremmøte i Kokstadveien 40 mellom 08 og 16!

 

Ny fagarbeider

Etter fullført læretid har vi nå fått vår første fagarbeider i bedriften! André Wik har jobbet seg gjennom alle bilklassene fra varebil til vogntog og har nå fått sitt fagbrev som yrkessjåfør.

André har vist stor utvikling innenfor faget de to årene han har gått i lære, og har vist at han takler de fleste utfordringene han får på strak arm. Vi setter derfor pris på at han fortsetter her hos oss og blir en del av våre dyktige sjåfører.

Wik Transport & Lager satser på ungdommen, og vi har allerede tatt inn en ny kandidat som skal gå i lære frem til 2020. Vi mener at dersom vi skal få ungdom til å satse på dette yrket må vi også ta vår del og legge til rette for at de kan få en grei start i arbeidslivet og relevant dokumentasjon på utdannelsen de har gjennomført!

Jule / Nyttårslunsj

Vi prøver å bygge en tradisjon!

Etter mange positive tilbakemeldinger fra julelønsjen vår i fjor så gjentar vi oss selv i år!
Fredag 30/12 avslutter vi året med en skikkelig lunsj for kunder, venner, forbindelser, ansatte (nåværende, tidligere og fremtidige) og alle andre kjente til julelønsj!
Bordet står dekket fra 10:30 og utover.
Adressen er fremdeles Kokstadveien 40.
Velkommen til god mat og noen skikkelige juletransportskrøner

Vi blir lengre…

Carl kom tilbake med “nye” bilen vår i dag. En pent brukt MAN med tilhenger!

Bilen er siste tilskudd på bilparken vår, og det blir spennende å se hvordan markedet og våre kunder tar i mot dette. Både bil og henger har 3 aksler og følgelig høy lastekapasitet, både volum og vektmessig!
Begge enhetene har full sideåpning og bilen er selvfølgelig utstyrt med bakløfter. Det er dessuten gjennomgang fra bil til henger så vi kan flytte gods fra bil til henger uten å måtte sette det ned på bakken.

Settet skal naturlig nok profileres, både med WTL og BLK logoer, og vil nok være godt synlig i trafikken fremover

Vi tenker nytt – SpyCap!

Når man jobber innen transport opparbeider man seg ett bredt kontaktnett og mange erfaringer.

For vår del har dette resultert i Europallavdelingen vår og vårt dekksenter som kommer sterkt tilbake så snart de nødvendige ombygginger på Kokstad er på plass!

For en tid siden oppdaget vi ett produkt som heter SpyCap. Noen kreative dansker har funnet en løsning på ett problem alle i transporten kjenner til, nemlig dieseltyveri.
Vi tok kontakt med produsenten i Danmark og har funnet frem til ett samarbeid hvor vi skal tilby dette produktet, samt montering og support til norske kunder i transport og anleggsnæringen.
grafik_hand
Systemet er like enkelt som det er genialt. Bilens originale tanklokk byttes ut med ett SpyCap tanklokk som utseendemessing er helt likt det originale lokket.
Når noen åpner tanklokket aktiveres en alarm, enten pr SMS, lokalt på bil, eller begge deler.
Dette gir bileier mulighet til å reagere, eller tyvene blir skremt vekk. Erfaringene fra Danmark er svært gode, ca 500 biler kjører med dette systemet i Danmark!

Vi har stor tro på produktet og har inngått en avtale med Team Verksted om montering av utstyret. Det betyr at vi kan levere dette ferdig montert over hele landet!

Les mer om systemet på vår nye webside www.spycap.no eller kontakt oss for nærmere informasjon!

Og til alle våre venner, markedsføring er som kjent svært dyrt. Vi setter stor pris på om du vil dele dette med de du kjenner som du tror kunne hatt nytte av dette. Vi ønsker å holde prisene så lave som mulig og setter stor pris på all hjelp vi kan få for å oppnå dette.
Dessuten hjelper du kanskje en venn til å beskytte seg mot dieseltyveri!

Godt jobbet – Ros til drosjene!

Det er en stund siden sist vi har vært ute og bromlet om tilstanden i norsk transportnæring. Det betyr hverken at vi har resignert eller at tilstanden har blitt vesentlig bedre, men at vi rett og slett har vært litt opptatt med andre ting.

I dag skal det ikke kjeftes, i dag skal det roses. Vi deler med glede ut ros til drosjebransjen i Bergen, de har gjennomført noe man ikke har sett i norsk transportbransje på svært lang tid.

Avinor holder på å bygge ny terminal på Flesland lufthavn, og i den forbindelsen har de gjort drastiske endringer for drosjene med hensyn til oppstillingsplasser og førstekontakten med kundene på flyplassen. Avinor har nå engasjert ett eksternt selskap, Europark, for å “bestille” inn nødvendig antall biler til enhver tid fra ett depot som ligger 1,6 km unna. Samtidig innfører de en bom ved innkjøringen til hentepunktet og man trenger en egen bombrikke for å kunne passere.
For å få denne brikken måtte man i utgangspunktet betale både depositum og en avgift for hver gang man passerte bommen. I utgangspunktet var avgiften kun en tier, men det er rart med det, slikt kan fort øke. Samtidig måtte også hver enkelt drosjeeier signere en avtale som mer eller mindre ga Avinor Carte Blanche til å detaljstyre drosjene på flyplassområdet.

For en gangs skyld klarte hoveddelen av næringen å stå samlet i sin protest. Rundt 400 selvstendige drosjeeiere klarte det resten av bransjen ikke klarer. På tvers av sentraler stod de samlet og nektet å hente ut sine bombrikker. Hver enkelt av disse tapte nok helt klart omsetning i de dagene dette stod på, men de vant en kamp.

De vant faktisk flere ting. De vant første runde i striden om hvorvidt det skal kunne gebyrlegges å hente passasjerer på en offentlig plass. De vant frem med at det skal undersøkes om denne praksisen i det hele tatt er lovlig! Og ikke minst, de viste at næringen kan samarbeide mot ett felles mål!

Her har godstransporten noe å lære. Tenk om vår bransje hadde klart å utvise tilsvarende kollegialitet og samarbeid og på den måten klare å stå i mot de store befrakterne som skal bestemme hverdagen vår… Det hadde vært saker det!

Mer om saken på linken under:
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Taxi-protest-mot-nytt-Flesland-system-3580799.html

Ny tjeneste fra oss!

Skiftende tider krever initiativ, oppfinnsomhet og kreativitet. Vi ser at vi har nedgang i våre tradisjonelle oppdrag og prøver derfor stadig å etablere nye tilbud som vi håper at treffer i markedet.

Denne gangen lanserer vi ett tilbud, først og fremst til privatmarkedet, om vekkjøring av gamle bilvrak. I korte trekk henter vi biler for vraking, betaler umiddelbart ut halvparten av vrakpanten og ordner resten av papirene. Vi håper at dette blir godt mottatt av markedet og at vi på denne måten kan bidra til å opprettholde dagens drift

Les mer om tjenesten på denne linken:

Bilvrak

 

Gutta som har det travelt

Skjermbilde

Norwegian drivers… No brain…   Det er tittelen Darius Kip har satt på sin video på Facebook…
Forbikjøringen er uten tvil stygg, og vi antar at det er filmet i Norge. Om sjåføren, bil og henger er norsk aner vi ikke, men vi ser tydelig logoen til ett av Norges største transportselskap på siden av trallen!

Vi kan ikke annet enn anta at sjåføren hadde det travelt. Godt mulig at sjåføren var irritert over å ligge bak en utenlandsk bil som valgte å kjøre noe under fartsgrensen grunnet føreforholdene, ikke vet vi.

Men det vi virkelig lurer på, det er hva som får sjåfører til å ta slike risikoer i trafikken? Er det bare ren og skjær dumskap eller er det noe annet som ligger bak?
Kan han / hun være så presset på tid at det rett og slett ikke er anledning til å bruke 10 minutter lengre tid for å komme i mål?
Kan det hende at det ligger bøter i bunn her som gjør at sjåføren ikke tør å muligens komme 30 minutter for sent frem til kunde?
Kan det være at sjåføren har kjørt nesten et døgn sammenhengende uten hvile og derfor har kraftig svekket vurderingsevne?

Kan vi tillate oss å tro at vilkår og arbeidsforhold for de store transportørene i noen tilfeller har noe med slik atferd i trafikken å gjøre?

0
    0
    Din ordre
    Din ordre er tomTilbake til butikken