Vi søker sjåfører!

Varebil (førerkort klasse B) Ikke ledig for øyeblikket!

Våre varebiler er tilknyttet Bergen Lastebilkontor (BLK) og blir hovedsaklig dirigert derfra. Bilene går stort sett i lokaltrafikk i Bergen og omegnskommunene, men det kan også forekomme oppdrag som strekker seg til andre landsdeler som Trondheim, Oslo og Stavanger.
Bilene er av typen Ford Transit, vi har både vanlige varebiler og varebiler med skap og bakløfter.

Lastebil (førerkort klasse C)

Av lastebilene våre er ca halvparten tilknyttet BLK. Det er primært disse vi ser etter nye ansatte til, med gode muligheter for rette vedkommende å utvide til biler med mer faste oppdrag eller vogntog. Alle bilene driver hovedsaklig med distribusjonskjøring eller direktekjøring mellom bedrifter i Bergensregionen. Bilparken består i dag hovedsaklig av Volvo FM og Scania P serien.

Bil og henger / Semi (førerkort klasse CE)

Kjøringen er hovedsaklig direkte mellom kunder på vest og østlandet, men omfatter også noe terminalkjøring. Bilene går i “spotmarkedet” og det er derfor ikke faste ruter, men nye utfordringer på hver tur. Hver tur tar normalt 2-3 dager å gjennomføre og man bor i bilen.

Vi har pr dags dato en semitrailer (gardintralle) og en bil med kjerre (skap med z-lift). Bilene er stasjonert i Bergen sammen med vår flåte av distribusjonsbiler. Vi søker etter sjåfører som vil gå inn i vårt system hvor man kjører vest-øst-vest en uke med semi/vogntog og lokalt i Bergensområdet med singel bil i en uke.

Vi ser etter følgende:

 • Beherske norsk, muntlig og skriftlig. UFRAVIKELIG!
 • Førerkort klasse B C CE
 • Gyldig YSK
 • ADR stkgods
 • Truckførerbevis
 • Gode samarbeidsevner / fleksibilitet
 • Selvstendighet / evne til å planlegge egen dag samt daglig problemløsning.

Det er selvfølgelig ønskelig med erfaring fra tilsvarende arbeid, men det er ikke et krav. Dersom den rette kandidaten med et helt ferskt førerkort dukker opp vil all nødvendig oppfølging bli gitt! Om du har noen “hull” i CV’en din trenger ikke dette å være noe problem, vi er mer opptatt av hva du har tenkt å gjøre fremover enn hva du har gjort før.

Vi kan tilby:

 • Ordnede arbeidsforhold
 • Godt arbeidsmiljø
 • God moderne bilpark
 • Lønn etter avtale

Tiltredelse så snart som mulig,

Send en kortfattet søknad med CV, bilde og referanser til post@wtl.no.
Alternativt ved personlig fremmøte i Kokstadveien 40 mellom 08 og 16!

 

Ny fagarbeider

Etter fullført læretid har vi nå fått vår første fagarbeider i bedriften! André Wik har jobbet seg gjennom alle bilklassene fra varebil til vogntog og har nå fått sitt fagbrev som yrkessjåfør.

André har vist stor utvikling innenfor faget de to årene han har gått i lære, og har vist at han takler de fleste utfordringene han får på strak arm. Vi setter derfor pris på at han fortsetter her hos oss og blir en del av våre dyktige sjåfører.

Wik Transport & Lager satser på ungdommen, og vi har allerede tatt inn en ny kandidat som skal gå i lære frem til 2020. Vi mener at dersom vi skal få ungdom til å satse på dette yrket må vi også ta vår del og legge til rette for at de kan få en grei start i arbeidslivet og relevant dokumentasjon på utdannelsen de har gjennomført!

Jule / Nyttårslunsj

Vi prøver å bygge en tradisjon!

Etter mange positive tilbakemeldinger fra julelønsjen vår i fjor så gjentar vi oss selv i år!
Fredag 30/12 avslutter vi året med en skikkelig lunsj for kunder, venner, forbindelser, ansatte (nåværende, tidligere og fremtidige) og alle andre kjente til julelønsj!
Bordet står dekket fra 10:30 og utover.
Adressen er fremdeles Kokstadveien 40.
Velkommen til god mat og noen skikkelige juletransportskrøner

Vi blir lengre…

Carl kom tilbake med “nye” bilen vår i dag. En pent brukt MAN med tilhenger!

Bilen er siste tilskudd på bilparken vår, og det blir spennende å se hvordan markedet og våre kunder tar i mot dette. Både bil og henger har 3 aksler og følgelig høy lastekapasitet, både volum og vektmessig!
Begge enhetene har full sideåpning og bilen er selvfølgelig utstyrt med bakløfter. Det er dessuten gjennomgang fra bil til henger så vi kan flytte gods fra bil til henger uten å måtte sette det ned på bakken.

Settet skal naturlig nok profileres, både med WTL og BLK logoer, og vil nok være godt synlig i trafikken fremover

Vi tenker nytt – SpyCap!

Når man jobber innen transport opparbeider man seg ett bredt kontaktnett og mange erfaringer.

For vår del har dette resultert i Europallavdelingen vår og vårt dekksenter som kommer sterkt tilbake så snart de nødvendige ombygginger på Kokstad er på plass!

For en tid siden oppdaget vi ett produkt som heter SpyCap. Noen kreative dansker har funnet en løsning på ett problem alle i transporten kjenner til, nemlig dieseltyveri.
Vi tok kontakt med produsenten i Danmark og har funnet frem til ett samarbeid hvor vi skal tilby dette produktet, samt montering og support til norske kunder i transport og anleggsnæringen.
grafik_hand
Systemet er like enkelt som det er genialt. Bilens originale tanklokk byttes ut med ett SpyCap tanklokk som utseendemessing er helt likt det originale lokket.
Når noen åpner tanklokket aktiveres en alarm, enten pr SMS, lokalt på bil, eller begge deler.
Dette gir bileier mulighet til å reagere, eller tyvene blir skremt vekk. Erfaringene fra Danmark er svært gode, ca 500 biler kjører med dette systemet i Danmark!

Vi har stor tro på produktet og har inngått en avtale med Team Verksted om montering av utstyret. Det betyr at vi kan levere dette ferdig montert over hele landet!

Les mer om systemet på vår nye webside www.spycap.no eller kontakt oss for nærmere informasjon!

Og til alle våre venner, markedsføring er som kjent svært dyrt. Vi setter stor pris på om du vil dele dette med de du kjenner som du tror kunne hatt nytte av dette. Vi ønsker å holde prisene så lave som mulig og setter stor pris på all hjelp vi kan få for å oppnå dette.
Dessuten hjelper du kanskje en venn til å beskytte seg mot dieseltyveri!

Godt jobbet – Ros til drosjene!

Det er en stund siden sist vi har vært ute og bromlet om tilstanden i norsk transportnæring. Det betyr hverken at vi har resignert eller at tilstanden har blitt vesentlig bedre, men at vi rett og slett har vært litt opptatt med andre ting.

I dag skal det ikke kjeftes, i dag skal det roses. Vi deler med glede ut ros til drosjebransjen i Bergen, de har gjennomført noe man ikke har sett i norsk transportbransje på svært lang tid.

Avinor holder på å bygge ny terminal på Flesland lufthavn, og i den forbindelsen har de gjort drastiske endringer for drosjene med hensyn til oppstillingsplasser og førstekontakten med kundene på flyplassen. Avinor har nå engasjert ett eksternt selskap, Europark, for å “bestille” inn nødvendig antall biler til enhver tid fra ett depot som ligger 1,6 km unna. Samtidig innfører de en bom ved innkjøringen til hentepunktet og man trenger en egen bombrikke for å kunne passere.
For å få denne brikken måtte man i utgangspunktet betale både depositum og en avgift for hver gang man passerte bommen. I utgangspunktet var avgiften kun en tier, men det er rart med det, slikt kan fort øke. Samtidig måtte også hver enkelt drosjeeier signere en avtale som mer eller mindre ga Avinor Carte Blanche til å detaljstyre drosjene på flyplassområdet.

For en gangs skyld klarte hoveddelen av næringen å stå samlet i sin protest. Rundt 400 selvstendige drosjeeiere klarte det resten av bransjen ikke klarer. På tvers av sentraler stod de samlet og nektet å hente ut sine bombrikker. Hver enkelt av disse tapte nok helt klart omsetning i de dagene dette stod på, men de vant en kamp.

De vant faktisk flere ting. De vant første runde i striden om hvorvidt det skal kunne gebyrlegges å hente passasjerer på en offentlig plass. De vant frem med at det skal undersøkes om denne praksisen i det hele tatt er lovlig! Og ikke minst, de viste at næringen kan samarbeide mot ett felles mål!

Her har godstransporten noe å lære. Tenk om vår bransje hadde klart å utvise tilsvarende kollegialitet og samarbeid og på den måten klare å stå i mot de store befrakterne som skal bestemme hverdagen vår… Det hadde vært saker det!

Mer om saken på linken under:
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Taxi-protest-mot-nytt-Flesland-system-3580799.html

Ny tjeneste fra oss!

Skiftende tider krever initiativ, oppfinnsomhet og kreativitet. Vi ser at vi har nedgang i våre tradisjonelle oppdrag og prøver derfor stadig å etablere nye tilbud som vi håper at treffer i markedet.

Denne gangen lanserer vi ett tilbud, først og fremst til privatmarkedet, om vekkjøring av gamle bilvrak. I korte trekk henter vi biler for vraking, betaler umiddelbart ut halvparten av vrakpanten og ordner resten av papirene. Vi håper at dette blir godt mottatt av markedet og at vi på denne måten kan bidra til å opprettholde dagens drift

Les mer om tjenesten på denne linken:

Bilvrak

 

Gutta som har det travelt

Skjermbilde

Norwegian drivers… No brain…   Det er tittelen Darius Kip har satt på sin video på Facebook…
Forbikjøringen er uten tvil stygg, og vi antar at det er filmet i Norge. Om sjåføren, bil og henger er norsk aner vi ikke, men vi ser tydelig logoen til ett av Norges største transportselskap på siden av trallen!

Vi kan ikke annet enn anta at sjåføren hadde det travelt. Godt mulig at sjåføren var irritert over å ligge bak en utenlandsk bil som valgte å kjøre noe under fartsgrensen grunnet føreforholdene, ikke vet vi.

Men det vi virkelig lurer på, det er hva som får sjåfører til å ta slike risikoer i trafikken? Er det bare ren og skjær dumskap eller er det noe annet som ligger bak?
Kan han / hun være så presset på tid at det rett og slett ikke er anledning til å bruke 10 minutter lengre tid for å komme i mål?
Kan det hende at det ligger bøter i bunn her som gjør at sjåføren ikke tør å muligens komme 30 minutter for sent frem til kunde?
Kan det være at sjåføren har kjørt nesten et døgn sammenhengende uten hvile og derfor har kraftig svekket vurderingsevne?

Kan vi tillate oss å tro at vilkår og arbeidsforhold for de store transportørene i noen tilfeller har noe med slik atferd i trafikken å gjøre?

Nye arbeidstider for yrkessjåfører i Bergen!

Delte vakter og ukurant arbeidstid.

Vi skal begynne på jobb midt på natten, så skal vi ha fri noen timer til felles hvile om morgenen og så jobbe noen timer.
Eventuelt så kan vi begynne dagen kl 0930. Utpå dagen er det igjen noen timers felles hvile før man jobber til sent på kveld igjen.


Dette gjør jo at yrket blir enda lettere å kombinere med familielivet.

Fra første februar øker takstene for å utføre nødvendig varetransport i Bergen by store deler av dagen.

Mandag til fredag klokken 06:30 – 09:00 og 14:30 – 16:30: 90 kroner
Mandag til fredag utenom rush og lørdag til søndag: 38 kroner
Kanskje noen bare har glemt at yrkestransporten ikke bare kjører rundt på gøy for å forurense å lage kø. Men at de faktisk gjør det fordi samfunnet trenger denne transporten?
Kanskje de derfor bare har glemt å frita yrkestransport for bompenger?
Og hva med det faktum at en moderne lastebil faktisk har lavere utslipp fra eksosen enn det en moderne dieseldrevet personbil har?

Hvem skal vi ringe å si det til?

Handlekurv Produkt fjernet fra handlekurven. Undo
 • Ingen produkter i handlekurven.